Wist u dat de winter het slechtste seizoen is voor uw auto ? Lage temperaturen, vorst, sneeuw en zout op de wegen stellen uw voertuig op de proef. Om u te helpen uw auto te beschermen tegen winterse corrosie geeft Axial u een aantal nuttige tips.  


 

Zout : vijand nummer 1 van uw auto tijdens de winter

De verschijning van vorst gaat vaak gepaard met de verspreiding van zout op onze wegen.  Zout wordt gebruikt om ijs te doen smelten. Maar zout heeft een corrosieve werking en kan uw auto beschadigen. Naast het aantasten van de glans van de lak, kan het ook het remsysteem en het chassis van uw auto beschadigen. In de winter is het dus raadzaam om uw auto regelmatig te wassen.

 

Vorst : een gevaar voor rubber

Wanneer de temperatuur daalt, kunnen de verschillende rubbers rond uw autodeuren stijver worden, bevriezen en zelfs barsten. Bij beschadiging kan vocht in het passagierscompartiment of in de laadruimte sijpelen. Om problemen te voorkomen, is het raadzaam om de rubbers  regelmatig te controleren. Tijdens de wintermaanden kunt u ze beschermen met een speciaal smeermiddel. Zo behoudt u hun flexibiliteit. Als het nodig lijkt kunnen de rubberen afdichtingen worden vervangen door nieuwe. 

 

De koude : hoofdoorzaak van falen van de batterij

Het winterseizoen is een moeilijke tijd voor uw autobatterij. Koude en vriestemperaturen verminderen haar capaciteit en de batterij heeft het in de winter harder te verduren door het gebruik van de koplampen, de verwarming en de ruitenwissers. Om te voorkomen dat de batterij bij lage temperaturen uitvalt, is het raadzaam om uw auto niet te lang stil te laten staan. Wanneer de batterij verzwakt, schakel dan de accessoires uit zoals koplampen, ventilatie of de verwarmde achterruit uit wanneer u uw auto wil starten.

 

Uw auto winterklaar maken

De beste manier om met een gerust hart de winter door te komen is een onderhoud van uw voertuig . Door een aantal punten te laten controleren, zoals de banden, de batterij, de remmen en de ruitenwissers, vergroot u uw kans op een zorgeloze winter. Om nog maar te zwijgen van het feit dat u uw veiligheid op de weg aanzienlijk verhoogt.
 

Heeft uw auto winterse slijtage opgelopen ?
Bij Axial bieden wij u een professionele en efficiënte hersteldienst !
 

Vind een carrosserie