De lak van uw auto is meer dan een esthetische afwerking. De lak beschermt namelijk het metaal van de carrosserie tegen corrosie. Het verzorgen van de lak van uw auto is daarom niet alleen belangrijk om de glans, maar ook om er de waarde van te behouden. Om u hierbij te helpen, geeft Axial u een paar tips om dagelijks toe te passen.

Parkeren in een droge, overdekte ruimte...

Wist je dat na verloop van tijd het zuur van regenwater de lak van uw auto kan beschadigen ? En dat ook een langdurige blootstelling aan de zon de lak kan beschadigen ? Het is daarom raadzaam om uw auto in een garage of onder een carport te parkeren. Als u geen garage heeft, zoek dan een overdekte parkeerplaats of een plek in de schaduw.

 

… maar vermijdt de bomen !

Zelfs als ze veel schaduw kunnen geven, moeten bomen worden vermeden! Ze zijn namelijk vaak de thuisbasis van veel vogels, waarvan de uitwerpselen zeer slecht zijn voor de carrosserie. Zij tasten direct de lak aan en veroorzaken doffe plekken. Dus kan u best vermijden uw auto te parkeren waar de grond bedekt is met vogelpoep. Indien uw auto toch bedekt is met vogelpoep, maak hem zo snel mogelijk schoon.

In de zomer en in de herfst kunnen de vruchten die van de bomen vallen een soortgelijk effect hebben.

 

Was uw auto vaak

In tegenstelling tot wat men zou denken beschadigt het regelmatig wassen van uw auto de lak niet, maar houdt hem glanzend. Na enkele weken kan de carrosserie bedekt raken met fijne deeltjes, modder, sporen van regen... Deze elementen hechten zich aan uw carrosserie en kunnen de lak aantasten. Door uw auto regelmatig te wassen behoudt u de glans van het lakwerk van uw auto.

 

Breng een beschermende wax aan

Wanneer uw auto gewassen is, bescherm hem dan met een wax. Hierdoor ontstaat een extra barrière tegen verfbeschadiging. De wax laat regenwater gemakkelijker weglopen op de carrosserie en voorkomt dat er vuil blijft kleven. Maar opgelet, om een beschermende wax effectief te laten zijn, moet deze op een regelmatige wijze worden aangebracht, bij voorkeur door een professional.

 

Hoe herstel je verfbeschadigingen ?

Heeft de carrosserie van uw auto ondanks al deze voorzorgsmaatregelen toch lakschilfers of kleine krassen? Jouw Axial carrosserie kan dit makkelijk herstellen !

Afhankelijk van de omvang van de schade zullen onze diensten voor spot repair of smart repair de carrosserie van uw auto in de oorspronkelijke staat herstellen.

Is de lak van uw auto beschadigd? Neem contact op met uw Axial carrosserie voor een snelle en kwalitatieve herstelling.  

Vind een carrosserie