De winter maakt langzaam plaats voor zonnige dagen en de temperaturen worden milder. Lente betekent ook lenteschoonmaak! Wat dacht je ervan ook deze lente jouw auto schoon te maken? Axial geeft u hiervoor 3 tips. 

1. Zorg voor de carrosserie

Winterzout kan corrosie veroorzaken op de carrosserie en op de velgen van uw auto. Om uw auto goed schoon te maken, begint u onderaan, concentreert u zich op de delen die aan zout zijn blootgesteld. Vergeet de wielen niet. Wees voorzichtig, gebruik geen bijtende producten en gebruik een zachte spons om krassen op de lak te voorkomen. Voor een goede bescherming en om de glans van de carrosserie te herstellen, gebruikt u beschermende wax. 

 

2. Reinig het interieur van uw auto

Niet alleen op de carrosserie van uw auto laat de winter zijn sporen na! Door modder en sneeuw kunnen vloermatten en stoelen erg vuil worden. Gelukkig kan een goede stofzuigbeurt genoeg zijn om ze een tweede jeugd te geven. Vergeet niet het stof van het dashboard te verwijderen. Een eenvoudige microvezeldoek is voldoende, terwijl u met een tandenborstel de luchtroosters goed kunt reinigen.

 

3. Maak uw ramen schoon

De voorjaarszon die laag blijft kan het zicht sterk verminderen. Om veilig te kunnen rijden, is het dus van essentieel belang om uw ruiten zowel van buiten als van binnen goed schoon te maken. Wrijf hiervoor uw voorruit schoon met een microvezeldoekje gedrenkt in een mengsel van water en azijn. Maak hier ook gebruik van om je ruitenwissers te controleren. Wintervorst kan het rubber beschadigen, waardoor het kan scheuren of stijf worden. Als u merkt dat uw ruitenwissers sporen op uw ruiten achterlaten, is het tijd om ze te vervangen.

 

Zoekt u een professionele garage om uw auto te onderhouden ? Neem contact met ons op !